uk.gif (16476 bytes)  LFC - Wolverhampton uk.gif (16476 bytes)

liverpool.gif (8994 bytes)
Resan till Anfield Road 10-14/5 2019.

Som vanligt så åker vi ett gäng till Liverpool varje år i maj, vi ser alltid den sista hemmamatchen i Premier League.
2019 var det extra spännande eftersom vi äntligen hade chansen att vinna ligan igen. Det krävdes dock att City skulle tappa poäng mot Brighton samtidigt som vi måste vinna...
 

Resedagbok:

10/5:
Uppstigning 02:50 hemma för att ta bussen från Enköping till Arlanda kl 04:00. Väl framme i Manchester så tog vi en taxi till Liverpool och under bilresan så blev det Prosecco tillsammans med Antonio, Conny, Ronny och Elin.
Vi checkade in hos Urban och njöt av den bekanta utsikten från 14:e våningen. Vi var hungriga så det blev lunch direkt på närbelägna Ship & Mitre. Jag ringde hem för att kolla läget med min sjuke far och det visade sig att han fått sin andra hjärnblödning på en månad och körts till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det blev en jobbig start på resan med många samtal hem och till sjukhuset men mamma tyckte absolut att jag skulle stanna kvar hos mina vänner istället för att resa hem, pappa var i goda händer. Jag talade om för gänget vad som hänt och jag valde att ta lite egentid på stan. Det ösregnade medan jag sprang mellan butikerna så till sist köpte jag nya skor och lämnade de gamla blöta skorna i butiken..
Jag mötte upp gänget igen på Yates och de bestämde sig för att åka på fotboll medan jag valde att ta en lugn kväll hemma i lägenheten, jag var ganska trött efter dagens resa och dåliga nyheter.

11/5:
Antonio fixade frukost, korv och äggröra med rom/cola... Jag gick till restaurangen Bellini där supporterklubben hade ordnat en träff med Glenn Hysén. Att få skratta till hans historier var precis vad jag behövde. Jag tackade honom efteråt och berättade vad som hänt, han blev riktigt berörd, en bra gubbe! Mina vänner från Sundsvall, Pelle och Mats var också på plats. På eftermiddagen gick jag till The Clubhouse där det var möhippa för Elin. Hon och Jenny körde på för fullt och det blev många nya behövliga skratt i solskenet  :)

På kvällen var det middag med lägenhetsgänget på Meet. Det var nog första gången under alla år som hela gänget tagit en riktig middag tillsammans... Och hur nöjda blev vi inte? Grym mat serverades och alla var belåtna efteråt.
Efterrätten serverades som dryck på puben Slaughters med ett liveband som underhöll gänget.
Jag träffade en familj från Enköping och hängde med dem till Mathew street. Där var det fullt med fans som sjöng Allez Allez Allez inför ligaavslutningen. Jag filmade fansen och la upp klippet på twitter. Liverpool Echo hörde sedan av sig och ville använda klippet på deras hemsida :)
Vi gick pubrunda och träffade på en väldigt glad.. Glenn Hysén. En lyckad kväll i Liverpool!

12/5:
Matchdag. Vackert väder och vi tog en taxi upp till Anfield för att mingla runt. Jag gick och välkomnade spelarbussen då den sakta tog sig igenom folkmassan som samlats utanför arenan. Utanför Sandon var det fullt drag. Folk hoppades såklart på ett under även om de flesta förstod att det skulle bli svårt att vinna ligan.
45 minuter innan matchen gick vi in på Anfield och tittade på uppvärmingen. Vi satt högst upp på The Kop och det var väldigt varmt under taket som hettades upp av solen. Det var en fantastisk stämning och stundtals gjorde det ont i öronen då hela The Kop sjöng.
Matchen mot Wolverhampton drog igång och Anfield kokade. Liverpool lyckades göra 1-0 och strax efteråt plingade det till i mobilerna, Brighton hade gjort 1-0 mot Manchester City!!! Herregud vilket jubel! Skulle det ske ett under? Liverpool ledde ligan under säsongens sista match!! Jag blev så tagen att tårarna rann nedför kinderna.....
Tyvärr blev lyckan kortvarig för City vände enkelt och vann både matchen och ligan. Vi vann med 2-0 men det kändes bara tomt då laget gick ärevarv efter matchen.
Vi tog bussen ner på stan och hade en liten efterfest i lägenheten. Några av oss gick sedan ut och tog en vända på Concert square och sedan Mc Cooleys. Vi gav upp 03:30 och då var det fortfarande mycket folk ute, en söndagsnatt...

13/5:
Jag tog en promenad ner på stan  och sprang på Peter, Elin och Jenny. Vi satt och pratade i solen om säsongen, staden och helgen som varit. När det var dags för dem att resa hem så fortsatte jag ner till Albert dock där jag tog en solstund på en bänk vid vattnet. Jag hade pratat med pappa som mådde bättre på sjukhuset. Mina vänner Rickard och Gerry satt på en bar i Albert dock så jag hälsade på dem en stund. Sedan gick jag till lägenheten för att ha en lugn sista kväll men det ändrades då Tessan med familj tjatade att jag skulle komma ner till Mathew street. 20 minuter senare var det fest nere på stan igen...
Vi var ett stort gäng som festade till midnatt men då gav jag upp för att slippa ha en för tung hemresa nästa dag..

14/5:
Dags för hemresa. Ännu en helg i denna grymma stad var över. Nya upplevelser och vänner fanns med i bagaget hem.
Tack alla som var med!!!
 

© Lengan 2019