uk.gif (16476 bytes)  London 2018  uk.gif (16476 bytes)


Springsteenfest och julmarknad i London 14-16/12 2018.

Under åren som Springsteen-fan så har det blivit över 30 konserter och en hel del resor runt om i världen för att följa Bruce. Under dessa äventyr så har jag lärt känna många trevliga människor och en av dem heter Hannah och bor i England. Hon har startat upp ett koncept med att arrangera fester med endast Springsteenmusik och när det annonserades ut en fest den 14e December i London så blev jag sugen på att göra ett besök. London är ju fint i juletider så jag frågade runt lite bland vännerna och till sist blev vi fyra resenärer. Jag, Johnny, Magnus och Tom. 

Flyget från Västerås till London kostade endast 633 kronor så det var ju nästan gratis att resa... 


 

Dagbok


 

14/12:

Gänget träffades på Västerås flygplats och vi flög till London Stansted med Ryanair, inga problem. 

Vi tog tåget Stansted Express till Liverpool Street Station och sedan tunnelbana till Lancaster gate. Allt gick snabbt och smidigt, plötsligt stod man utanför baren The Swan igen. Jag har många roliga minnen därifrån då man nästan alltid hamnat på den puben under Londonbesöken. Vi gick vidare till hotellet Lancaster Gate Hotel och allt hade gått lite väl smidigt så nu kom första hindret. Hotellet hade dubbelbokat så det fanns bara ett rum ledigt, vi hade bokat två dubbelrum. Receptionisten undrade om vi kunde dela på ett familjerum och isåfall få frukost och gratis middag som kompensation. Inga problem sa vi och checkade in i ett stort fint rum. 

Sedan gick vi direkt till restaurangen och tog in vår gratismiddag. Burgare, kyckling och pasta serverades på bordet och de hungriga resenärerna sölade ner den fina vita bordsduken. 

Efter middagen gick vi till The Swan och tog en fördrink innan det var dags att åka till Springsteenfesten i den legendariska lokalen Bush hall. Längs väggarna i entrén satt foton på artister som uppträtt i lokalen. Man kunde bl.a. se bilder på First Aid Kit, Amy Winehouse och The Killers. 

Festlokalen hade ett gammalt stuk med stora kristallkronor i taket, lite som Berns i Stockholm. En DJ pumpade på med Springsteen och på dansgolvet så kunde jag se mina engelska vänner Gayle och Chris. Kramkalas. Värdinnan Hannah kom också fram och hälsade oss välkomna med kramar. 

Sedan blev det en lång festkväll med hög musik och hög allsång. Vilket drag det var när låtar som Born to run och Dancing in the dark spelades. Gamla som unga fans dansade och sjöng hela kvällen och natten. Vi blev trötta framåt tvåtiden på natten och kramade vännerna farväl och åkte hem till hotellet. 


 

15/12:

Dags att utforska hotellets frukostbuffé. För att vara i England så var den väldigt bra! Korvar, bacon, äggröra, ostar, skinka, olika bröd och frukter. 


 

Vi klädde på oss ordentligt och gav oss ut i kylslagna London. Vi gick till Hyde Park där stadens största julmarknad hade byggts upp. Det blåste och duggregnade så det var skönt då vi kom fram till Hyde Park Winterland och fick tag i varm glühwein. Johnny och Magnus köpte varsin mössa så nu hade julhandeln startat. Vi gick runt på marknaden/tivolit och var inte avundsjuka på de som satt högst upp i de höga åkattraktionerna. Det såldes grillade korvar precis som på marknaderna i Tyskland så jag var nöjd då jag mumsade i mig en stor bratwurst. 


 

Vi lämnade marknaden i samma stund som regnet började strila ner över staden. Vi testade kaoset inne i Primarkt, kanske inte den bästa tiden att besöka lågprisbutiken, helgen innan jul... 

Efter en god lunch så promenerade vi vidare i regnet. Johnnys papperskasse från Primarkt klarade inte av fukten så det gick sönder och alla julklappar föll ner på gatan hahaha. Glad Johnny.. 

Skymningen började smyga sig på och de ljuspyntade gatorna och fasaderna imponerade på oss. Julstämning deluxe. Vi turistade på Piccadilly cirkus innan det blev lite pubhäng. Det regnade ordentligt nu så när vi var genomblöta så bestämde vi oss för att åka hem till hotellet. 

Det var galet skönt att ta av kläderna och krypa ner i sängen en stund och tina upp. 


 

Kvällen spenderades sedan på The Swans övervåning där vi fick ett bord intill den öppna spisen där en hemtrevlig brasa värmde. Brasan och allt julpynt gav middagen en härlig inramning. Ett bra avslut på resan. 


 

15/12:

Uppstigning 06:30. 

Vi checkade ut men passade på att äta gratisbuffén innan det var dags att ta tunnelbanan/tåget till Stansted. Allt gick snabbt och smidigt så vi hann med lite shopping innan hemresan. 


 

En kort men väldigt lyckad weekend med goda vänner. Bara att börja planera nästa äventyr...  

© Lengan 2019