usa.gif (15202 bytes) New York 1998 usa.gif (15202 bytes)
En berättelse om en NHL-resa till USA.

5.jpg (3850 bytes)

Onsdagen den 9/12 satte vi oss på planet till New York. Det var Lengan, Enström och Mankan.
Vi reste med Björk/Boström-resor och flygningen tog ca 9 timmar.
Efter uppackning på rummet gick vi över gatan och kom direkt in i Madison Square Garden. Där åt vi middag och pratade lite hockey tills det var dags för första nedsläpp.
New York Rangers - Colorado. Matchen var sådär men vi var ju i en klassisk arena.
I Rangers spelar b.l.a: Gretzky, Niklas Sundström, Uffe Samuelsson, Peter Popovic, Esa Tikkanen, Leetch, Nedved  och Richter. I Colorado spelar b.l.a: Peter Forsberg, Sakic, Kamensky och Deadmarsh.
Matchen avgjordes i tredje perioden då "Foppa" gjorde 2-1 för Colorado. Ett klassiskt mål som uppmärksammades stort i massmedia här hemma.
Gretzky fick en assist för Rangers första mål. Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få se The Great One spela. Speciellt eftersom detta blev hans sista säsong.
Efter matchen gick flera av oss till spelar-utgången där reseledarna hade fixat så att vi fick träffa ett par spelare. Sakic, Forsberg, Niklas Sundström och Uffe Samuelsson kom ut och hälsade på oss.

Torsdag

Dags för en rundtur i stan med buss. Raka gator, skyskrapor och julskyltning.
Vi såg det mesta, Harlem, Central Park, World Trade Center, Frihetsgudinnan mm
Efter fyra intensiva timmar var rundresan slut och vi tog en taxi till Brooklyn Bridge där vi tittade över East River mot Queens och Brooklyn. Sedan blev det dags för shopping i Chinatown.
Klockan fem stressade vi tillbaka till hotellet för att möta världens kanske bästa ishockeyspelare just nu, Peter Forsberg. Colorado stannade i New York inför matchen mot "Devils" så Peter tog sig tid att träffa några av oss en stund och det var ju trevligt...
På kvällen drog vi till Planet Hollywood och åt middag. Vi råkade beställa två huvudrätter istället för att börja med en förrätt så vi blev ganska så mätta......

Fredag

Dags för en rundtur i Madison Square Garden. Vi fick höra arenans historia samt besöka Rangers och basketlaget Knicks omklädningsrum. Det blev även besök i lyxlogerna, kostar bara 1 000 000 Dollar om året i hyra....
Shopping igen och så dags för resans höjdpunkt, Empire State Building...:) snacka höjdpunkt... Vi åkte så långt upp man kan komma och utsikten var kanon! Det var absolut overkligt att stå där och se ner på stan, sirener som tjöt och alla berömda byggnader. Ett måste om Du åker till NY.
Dags att stressa vidare. Vi hade en kvart på oss att ta oss till All Star Café där hela gänget skulle äta middag. Restaurangen ägs b.l.a. av Gretzky, Jordan, Agassi och Seles.
Efter middagen drog vi iväg från Times Square till Rockefeller Center för att se den berömda isbanan och granen. Vi drog i oss lite julstämning och stressade vidare.
Ombyte och ner i hotell-baren där Kent Forsberg, Hasse och Karlsson höll hov. De hade nog tagit ganska många bärs på All Star för ljudnivån var "ganska" hög. "Stor-Foppa" var verkligen inte så stel och tråkig som jag hade föreställt mig. Han skämtade friskt med alla och hade väldigt kul åt mig för att jag råkar heja på VIK.
Efter några glas i baren, b.l.a. en Manhattan (AVSTÅ!) så åkte vi upp till 107:e våningen i World Trade Center. Det var mörkt ute så utsikten över NY var ganska häftig. Det var tokfullt i baren så vi åkte vidare till Greenwich Village där vi gick på kändisklubben Life. Gonatt!

Lördag

Upp tidigt för sista shoppingrundan innan vi checkade ut från rummet klockan 11 för att åka till New Jersey. I Continental Airlines Arena skulle vi se New Jersey Devils mot Colorado.
Innan matchen berättade Kent Forsberg om OS,VM och lite om lagen vi skulle få se. I Devils spelar b.l.a. Booby Holik (två mål), Dave Andreychuk, Scott Niedermaier och Martin Brodeur.
Det blev en spännande match som Devils vann med 5-3.
Sedan blev det hemfärd med b.l.a. Luciatåg på 10 000 meters höjd i planet.

Sammanfattning

Roligast 1: Enströms glasögon för 2100:-, Made in Japan!

Roligast 2: Enströms Minidisc funkar inte än...

Roligast 3: Foto-Karlsson

Överraskning: Kent Forsberg är ju inta alls stel och tråkig

Stort: CENTRAL PARK

Liten: Staden sedd uppifrån Empire State Building

Bäst på planen: Peter Forsberg

Skämt: NYPD-policebil, NYPD-skipolis spread your legs, NYPD-snorkcontrol face down

Hörs jämt: Sirener

Sämst: För få dagar

Dyrt köp: Colorados matchtröja 216 dollar....