Kryssning till Tallinn 17-19/12 2021


 

Kulturklubbens julmarknadsresor till Tyskland har blivit inställda två år i rad pga Coronan så jag föreslog att vi kunde väl ta en kryssning till Tallinn och besöka deras julmarknad. Några i gänget nappade och vi blev väl ca 10 stycken som bokade resan. Men när det drog ihop sig så hoppade alla de andra av och jag ställde in mig på att få åka själv. Då steppade vännen Lasse in och erbjöd sig att följa med. Han har besök Estland över 20 gånger så det var ju perfekt med en bra guide.
Meningen med resan förutom att jag älskar julmarknader var att jag hade inte gjort en enda resa under 2021 och målet är att försöka resa till minst ett nytt land varje år. Nu hann jag med ett nytt land 2021 precis på håret :)

Resedagbok:

17/12:
Jag jobbade fram till klockan 13 på fredagen, precis bredvid båten Baltic Queen. Jag hade jobbat i Värtan sedan i Juni så jag hade sett båtarna varje dag och var bra sugen på en kryssning! Lasse satt på Scandic Hotel och väntade på mig så jag tog mig dit och i väntan på check in så satt vi på hoytellet och tittade på skidskytte.

Ett par timmar senare kunde vi kliva ombord på fartyget. Vi hade bokat julbord direkt vid avfärd så vi gick till restaurangen där vi möttes av köer och ett halvdant julbord. Mätta blev vi men maten får knappt godkänt. Sedan blev det tax free samt barhäng. Showgruppen ombord bjöd på en väldigt bra show, sångerskan var riktigt grym !

18/12:
Vi anlände till Tallinn och jag fick äntligen göra ett utländskt besök under 2021. Lasses kompis Raul hämtade upp oss med bil och skjutsade runt oss i staden. Först åkte vi till Gamla stan där vi vandrade runt i den julpyntade staden. Vi drack glögg på julmarknaden samt gjort ett besök i den stora katedralen. Sedan körde Raul oss till en stor konsertplats utomhus där de tar in 100 000 besökare. Där skulle man vilja se Springsteen.. Efter det blev det ett besök i hamnen där de Olympiska seglingarna ägde rum 1980. Raul var klar med sin guidning och släppte av oss inne i stan. Jag och Lasse promenerade tillbaka till julmarknaden och åt lunch på Olde Hansa. Sedan minglade vi runt på julmarknaden, den var inte alls så stor som jag hade hoppats men det var ändå en trevlig eftermiddag. Vi tog oss tillbaka till båten och kvällens middag med köttbullar och mos var godare än gårdagens julbord... Showgänget bjöd på en ny show och sångerskan var lika bra denna kväll. Vi var trötta efter 8 timmar i Tallinn så vi gav upp vid midnatt.

19/12:
En kort men trevlig weekend var över. Vi anlände till Värtan klockan 10 och styrde kosan hem till Enköping. Nu kunde jag kryssa i Estland på kartan ! Tack Lassa som ställde upp med kort varsel :)

© Lengan 2021