Las Vegas 2017

Studieresa till Vegas med kompisens ledskärmsföretag.. 25-29/10

Las Vegas.... En stad på min bucketlist, men jag trodde nog inte att det skulle bli av att besöka Sin city. Kompisen Magnus Kågebäck jobbar med ledskärmar och han älskar Vegas. Han har ofta tjatat om att vi borde åka dit så till sist sa jag att om firman betalar en studieresa så följer jag med... Plötsligt var resan bokad och jag kunde börja se fram mot ett besök i Nevadas största stad.
Jag började titta på sevärdheter och ett absolut måste var naturigtvis en utflykt till Grand Canyon, den ca 45 mil långa kanjonen som bildats av Coloradoflodens framfart genom Arizonas ökenladskap. Jag tittade även på vilka artister som skulle uppträda under helgen och det var många shower som lockade. Elton John, Ringo Starr, Britney Spears m.fl. Magnus hade ett krav, han ville se NHL´s senaste tillskott i ligan, Las Vegas Knights. Det tillhörde studieresan att kolla in deras jumbotron och ledskärmar.. Knights skulle möta Colorado så vi bokade biljetter på nätet och sedan var det bara att vänta på den stora dagen 25/10, löning & Vegas!

Resedagbok:

25/10:
Det var uselt höstväder då vi anlände till Arlanda så det kändes fantastiskt att veta att nästa dag väntade 30 grader varmt i USA.
Jag brukar ha otur med försenade flyg m.m. men denna gång flöt allt perfekt. Vi startade on time, fick byta plats på flyget till London så vi fick ett ledigt säte mellan oss. Från London till Vegas så bröt min stolsgranne sönder sin tv-skärm så han fick byta plats och än en gång fick vi ett ledigt säte melan oss, lyxigt på långflygning. När vi landade 10 timmar senare så var det kväll och det kändes som om vi landade bredvid stripen, de stora upplysta hotellen for magiskt förbi flygplansfönstret.
Passkontrollen gick väldigt smidigt för att vara i USA och några minuter senare checkade vi in på hotellet New York New York.
Vi rakt in i den stora spelhallen och det tog en stund att hitta receptionen. Men till sist klev vi in i rum 1025 och var väldigt nöjda med det stora utrymmet.

Vi var trötta efter resan men gick trots det ut en sväng på Las Vegas strip. Det första som mötte mig var Brooklyn bridge, min favoritbro, jag var redan kär i Vegas... Hotellet var uppbyggt med New Yorks största sevärdheter så när jag vände mig mot hotellet så såg jag Frihetsgudinnan, Empire state building, Rockefeller center och Chrystler building, overkligt. Efter en snabb cheeseburgare på Shake shack så blev det ett besök på Hard rock café. Alla ledskärmar och neonljus fick mig att njuta, och längs hela stripen fanns det gott om palmer, jag älskar ju dem haha! Det blev lite spelade såklart innan det var dags att dra sig tillbaka.

26/10:
Vis av tidigare resor till USA så visste jag att det skulle vara svårt att sova första natten p.g.a. jetlag så kändes både smart och helt ok att boka in ett besök till Grand Canyon första dagen med tidig hämtning på morgonen. Det var inga problem att hämtas upp 05:25 vid hotellet och minibussen fortsatte sedan till hotellet Luxor där vi hämtade upp Magnus bror Peter. Brorsan och hans flickvän Frida hade bestämt sig för att följa med till Vegas men under denna dag så hade Frida valt poolhäng istället för utflykt.

Under bussfärden så passerade vi den legendariska skylten "Welcome to fabulous Las Vegas Nevada" Det var fortfarande mörkt när vi närmade oss helikopterstationen men morgonens magiska ljus började ta sig fram bakom bergen.
Framme på stationen så delades alla in i olika grupper och till sist var det dags att promenera ut på plattan där det stod ett flertal helikoptrar. Det var en fantastisk känsla att gå där och se den sprakande soluppgången bakom helikoptrarna. Efter fotografering av gruppen så var det dags att lyfta. Vi var fem passagerare i vår helikopter och det pirrade lite i magen då piloten lutade helikoptern framåt och satte fart mot Lake Mead. Turen inleddes med att runda den kolossala Hoover-dammen. Sedan fortsatte turen över ett otroligt vackert landskap som sedan övergick till... Grand Canyon! Bucketlist check. Vi flög genom floddalen och landade nere i en ravin. Där fick vi sätta oss i en motorbåt som sedan gav oss en liten guidad tur på Coloradofloden. Det var så många överväldigande intryck att det var svårt att ta in vad vi verkligen var med om. Efter båtturen blev vi hämtade av en helikopter igen och bjöds på en hissnande flygtur nära klippväggarna. Vi fög upp till den berömda attraktionen Eagle point Skywalk. Där har man byggt en enorm hästsko som hänger ut 4000 fot över kanjonen, och golvet på hästskon är gjort av...glas! Vi gled ut lite försiktigt på glaset och så fort någon annan person kom nära så klev man instinktivt ut mot räcket och höll i sig...glaset kunde väl knappast hålla för hur många personer som helst?... Efter ett tag kändes det bättre men när hela anordningen gungade så kändes det! Utsikten var naturligtvis helt magnifik och en inhyrd fotograf förevigade det hela, man fick inte ta med egen utrustning. Känslan när fotografen bad oss lägga oss ned på glaset... Vi blev tuffare och tuffare och till sist stod man helt obekymrad och njöt av stupet under fötterna och den konstiga känslan då man såg fåglar sväva fram under fotsulorna...

Sedan åt vi lunch utanför Skywalk och avslutade sedan besöket med att gå fram till stupet och ta en del härliga foton. En vakt såg till att man inte gick för nära kanten, ett snedsteg där och.....
Sedan väntade en 25 minuter lång hemfärd med helikopter. Man satt där med passande musik i headsetet och bara njöt av utsikten samt dagens alla intryck, jag kände en sådan enorm tacksamhet och lycka där uppe i luften! En av de absolut bästa utflykterna någonsin. I bussen hem satt vi bredvid en ung tjej och hennes far. De berättade att de skulle gå och se Britney Spears nästa dag och jag blev genast lite intresserad, det vore ju ändå lite kul att se denna ikon i en stor Vegas-show. Plötsligt skrek tjejen till när hon läste i pappans mobil, "-I´m gonna meet Britney!!! What am I gonna wear!?" Pappan hade överraskat med att köpa meet and greet. Hon skulle alltså få träffa idolen innan showen, härligt att få se en sådan lycka !

Eftermiddagen avnjöts vid hotellets fina poolområde. Tänk att ligga i solstolen med en drink och titta upp på en klarblå himmel samt New Yorks skyline... och var 30e sekund rasslade hotellets berg- och dalbana förbi.. only in Vegas baby!
Efter en kort powernap gav vi oss ut på stripen och minglade. Vi gick igenom MGM, Planet Hollywood, Bellagio, Caesars palace, The Venetian och The Palazzo. Naturligtvis stod vi utanför Bellagio och tittade på den berömda fontänens uppvisning. Allt kändes helt overkligt. Jag älskar Times square i NYC, här har man tio Times square i rad... En minnesvärd sightseeingdag!

27/10:
Dagen inleddes med en gigantisk frukostbuffé för 25 dollar och sedan testade vi om vi kunde behålla frukosten när vi åkte hotellets berg- och dalbana, det gick bra... Sedan vilade vi med Pina colada vid poolen... Vi började spinna på planerna om Britney Spears och till sist hade jag bokat fyra biljetter till kvällens show.
Klockan 15 var det dags för ännu en höjdpunk, Vegas-Colorado i ishockey. I den 30gradiga hettan utanför arenan inledde fansen helgen med öl och snacks. Inne i den fina T-mobile arena var stämningen på topp efter lagets fina inledning av säsongen.
Arrangemanget i sig får toppbetyg, underhållningen i arenan höll toppklass, det enda som saknades i början var mål. Den första perioden slutade 0-0 men vi oroades oss i onödan, sedan rullade det på. Matchen slutade smått otroliga 7-0 till Vegas!! Två av matchens tre stjärnor var svenskar, stolta supportrar :)

På kvällen var det dags för "voted best show in Vegas" Britney Spears show "Piece of me" Tyvärr var biljetterna dyra så jag hade valt de billigaste och de var på sidan i lokalen så man kunde inte se den bakre delen av scenen, vilket var synd för man missade mycket av den visuella delen av showen. Men det var bra tryck på läktarna och det var kul att se de fans som hade klätt ut sig med några av Britneys olika berömda scenkläder. Jetlagen och intensivt tempo gjorde att man var ganska trött under showen, en i sällskapet nickade till... inget namn nämns här ;) Bra drag och en kul upplevelse.
Efter showen minglade vi på stripen och spelade lite på hotellets kasino.

28/10:
Jag och Magnus tog en taxi till den berömda Vegasskylten och det kändes bra att stå på denna legendariska plats i solskenet.
Lite mer vemodigt blev det när man gick förbi skylten och möttes av nästan 60 träkors som rests till minne för de som omkom i dådet den 1/10 2017 då en man sköt ihjäl oskyldiga människor som befann sig på en festival i Vegas. Korsen var prydda med fotografier, flaggor och blommor. Det var flera personer som stod med tårar rullande längs kinderna. Efter dådet har staden anammat taggen #vegasstrong, en text man kunde se överallt i staden. Vi gick förbi attentatsplatsen och den var fortfarande avspärrad. Vi såg även de stora bränsletankarna på flygplatsen som mannen försökte skjuta sönder.
Han skjöt alla från sitt hotellfönster på Mandalay bay och där fortsatte vi vår studieresa i syftet att se alla ledskärmar på stadens stora hotell. Jag tror vi hann besöka 12 olika hotell under dessa dagar. Efter Mandalay bay besökte vi Luxor och Excaliber.
När vi passerade MGM så fanns det ett bås utanför som sålde rabatterade showbiljetter och vi bestämde oss för att köpa biljetter till David Copperfield för halva priset. Efter detta pressande schema så avslutades eftermiddagen vid poolen :)

På kvällen var det dags att se en av världens största underhållare genom tiderna, David Copperfield. Vi fick bra platser vid ett bord framför scenen, tyvärr var det förbjudet att fotgrafera under showen. David var helt otrolig. Showen inleddes med att en stor tom låda rullades in, inga väggar fanns så man såg rakt igenom. Sedan hängdes lakan ner som väggar och ett par sekunder senare satt David i lådan med en motorcykel.... En stund senare klev en person in under ett skynke och David fick personen under att sväva... detta utspelades på en pall mitt i publikhavet. Sedan var naturligtvis skynket tomt och personen stod på scenen...
Ett av tricken utfördes tre meter från vårt bord då han stod och hade en flygande pappersbit mellan händerna, så himla häftigt att ha en av de största underhållarna någonsin stå så nära oss och trolla.
Det var en väldigt bra show som vi sent kommer glömma!!

Resten av kvällen ägnades åt mingel och spel på vårt hotell.

29/10:
Sista dagen i Vegas!! Jag badade till 12:30 och sedan var det dags att packa och checka ut. Jag gjorde de sista spelen och efter fem dagars spelande så slutade jag på minus 10 dollar, det kändes som ren vinst. I genomsnitt förlorar besökarna ca 500 dollar per person. Vi lämnade hotellet och åkte till flygplatsen och inledde en lång hemresa vi LA och London. Jag tog tid, från dörr till dörr tog hemresan 24 timmar och 4 minuter!

En obeskrivligt bra resa var över och jag kan verkligen inte förstå de som säger att två tre dagar räcker i Vegas, en vecka hade inte räckt för mig... måste tillbaka..

Jag rekommenderar:
Turen till Grand Canyon med Grand canyon tours
Hotellet New York New York
NHL
David Copperfield
Bra skor

 

 

© Magnus Legnerfält 2017