Las Vegas 2018

Vegas med Otto & Cissi 23-29/10 2018

Las Vegas....igen, var ju där 2017 och älskade den resan så jag ville verkligen tillbaka till denna märkliga plats. Vännerna Håkan och Cissi sa ja direkt när jag frågade så det vara bara att boka en skön solsemester i Oktober.

Resedagbok:

23/10:
Äntligen dags att resa igen, hade varit en ganska lugn höst för mig... British Airways tog oss från Arlanda till Heathrow där vi hade tre timmars väntan innan det var avresa mot Vegas. 10 timmar senare landade vi trötta i Vegas. Det var lång kö till passkontrollen och paret innan mig tog väldigt lång tid på sig hos kontrollanten, de var nog inte så duktiga på engelska... När jag kom fram frågade kontrollanten vad jag skulle göra i Vegas. Bada svarade jag, va, det är ju kallt svarade han... Sedan stämplade han passet och avslutade med: "se så lätt det går när jag kan kommunicera"
Vi tog en taxi och åkte mot hotellet Luxor. Häftigt att längs vägen se de berömda byggnaderna. Vi passerade vackra MGM Grand och såg de stora reklomskyltarna med David Copperfield och Tiesto. Efter en smidig incheckning så hamnade jag i en sidobyggnad och Cissi/Håkan i Pyramiden. Vi gick en runda inne i hotellet och sedan vandrade vi ner till Las Vegas Strip och tittade in i New York New York. Man blir lika imponerad varje gång man är på The Strip. Vi var trötta efter resan men lyckades ändå mingla runt fram till 01:30.

24/10:
Jetlagen slår alltid till mot mig när jag reser västerut. Vaknade 04:00 och kunde inte somna om...
Klockan 08:00 träffades vi igen och tog en morgonpromenad bort till den berömda Vegasskylten. Ett strålande väder välkomnade oss och vi skrattade åt passkontrollanten som varnade oss för kylan.. Vi tog ett gäng foton vid skylten och gjorde sedan ett besök i närliggande Harley Davidson-butiken. Under promenaden tillbaka till Luxor så passerade vi mitt favoruthotell till utseendet, Mandalay Bay. Den guldskimrande byggnaden är så vacker i morgonsolen med alla palmer utanför.
En stund senare låg vi äntligen vid poolen!!! Ett fantastiskt poolområde med utsikt mot bergen, pyramiden och Mandalay Bay.
Längs en hel vägg hängde en enorm reklamvepa för Blue man group. Hög musik pumpades ut och vi njöt i bubbelpoolen!

På kvällen var det dags för NHL-hockey, Las Vegas Golden Knights - Vancouver. Inne i arenan var stämningen hög inför matchen. Jag älskar Kanadas och USAs nationalsånger och denna kväll fick jag höra båda två. Älskar inramningen i denna hall, de vet verkligen hur man skapar ett bra evenemang! Matchen var jämn och den slutade med att Vancouver vann på straffar, bra valuta för pengarna. Efter matchen var det hemgång, hyfsat trött...

25/10:
Vi inledde dagen med en stor frukostbuffé på hotellet Excaliber. Jösses vad med onyttiga saker vi tryckte i oss...
På eftermiddagen var det dags för min 50-årspresent till Cissi, en tur i världens högsta pariserhjul! Håkan är lite höjdrädd så han hade lite problem i början men sedan njöt han också av den fantastiska utsikten över Nevada. Alla de berömda hotellen låg på rad under oss och vi kunde se fontänen utanför Bellagio. Vi åkte precis innan solnedgången så vi hade ett magiskt ljus runtomkring oss. Efter åkturen blev det middag på en mysig gata precis bredvid pariserhjulet, en fantastisk kväll! Vi promenerade förbi The Mirage, Caesars Palace, Omnia och hamnade till sist utanför Bellagio där vi tittade på fontänshowen, klassiker.

26/10:
Utflykter på skilda håll, Håkan och Cissi tog en rundtur till Grand Canyon och jag valde en tur till Hoover Dam.
Vaknade 05:00 såklart, jäkla jetlag... 09.00 hämtades jag av Mr Las Vegas Tours och guiden John som körde en vit Van tog oss till det första stoppet som var Vegasskylten... blev mitt fjärde besök där.. 20 minuter senare rullade vi in i Boulder city. Staden huserade byggnadsarbetarna som byggde Hooverdammen. Från utkanten av staden fick vi en bedårande utsikt över sjön Lake Mead. Man kunde tydligt se hur mycket lägre ytan låg nu jämfört med förr. Sjön ligger inbäddad mellan bergen och vi satt länge och beundrade utsikten. Nästa stopp var Mike O´Callaghan - Tim Memorial bridge. Vi gick upp för trapporna bredvid brofästet och kom sedan upp på den vackra bron och möttes av utsikten över Hoover dam. Det kittlade i magen när man lutade sig över broräcket... jag stod kvar en lång stund och beundrade byggnadsverket som låg långt därnere mellan bergväggarna.

Vi åkte bil över dammbygget och stannade till på en klippa så att vi fick utsikten över dammen från andra sidan. Däridrån hade vi även en fin vy av bron som vi tidigare stått på. John körde oss hemåt men i Boulder city stannade han till vid en lekpark där vi fick hälsa på vilda bergsfår som stod och betade med den underbara utsikten över Lake Mead. Hyfsat rogivande plats.
Bilen rullade tillbaka till Las Vegas och mycket nöjd över utflykten så blev det en snabblunch på Donken innan jag skyndade mig till poolen för att jobba på brännan! Solnedgången avnjöts från hotellrummet med stora panoramafönster mot bergen i väster.

Håkan och Cissi var tillbaka efter en lång dag i grand Canyon och vi summerade våra intryck under middagen på Johnny Rockets. Kvällen spenderades sedan på Cayote Ugly och New York New York. Senare testade jag turen i trekortspoker i Luxors kasino och tro det eller ej men jag fick straght flush och kammade hem 460 dollar!! Lycka, bra fickpengar :)

27/10:
En lång härlig dag vid poolen. Lördagsparty med sjukt dyra drinkar avnjöts i bubbelpoolen.
På kvällen tog vi en taxi till Stratosphere där vi hade planerat ett besök uppe på toppen men det var så dyrt att vi avstod. Vi gjorde ett besök inne i Cirkus Cirkus istället. Jag tyckte att det var ett kaosställe med väldigt mycket folk. Men vi tog oss in i deras tivoli och precis som på New York New York så testade jag och Cissi hotellets berg- och dalbana, en riktigt bra åktur!
Sedan tog vi oss till The Linq Promenade, den trevliga gatan bredvid pariserhjulet. Där var det full fart på grund av Halloween och folk tävlade med sina utklädnader. Bellagio och fontänen fick ett besök igen och sedan njöt vi av resten av The strip på vägen hem till Luxor.

28/10:
Hemresedag som tillbringades vid poolen. Brännan fick sig en sista rejäl påbättring innan det var dags att byta om och lämna Vegas för denna gång. När flyget lyfte fick vi en fin sista utsikt över Vegas. Det blev mellanlandningar i Los Angeles och London innan vi till sist var hemma i Sverige igen. Vilka härliga dagar i solen med bad, utflykter, hockey och andra intryck. Längtar tillbaka....
 

 

 

© Magnus Legnerfält 2018